Enkelhet och rena smaker ska få råvarorna att briljera"
Så säger vår kökschef Mathias.
Mathias brinner för kvalitetsvaror och vällagad mat för alla smaker. På The Public njuter du av mat lagad från grunden, med en matfilosofi är att enkelhet och rena smaker ska få råvarorna att briljera.
Målet för oss är att The Public Åkersberga ska ha den godaste maten i Norrort.



Dages Lunch 120 KR
Måndag – fredag 10.00 – 15.00
Vi serverar läckra luncher i rikliga portioner måndag till fredag. Vi erbjuder dagens lunch och det finns alltid en pasta eller hälsotallrik. Salladsbuffé och kaffe ingår alltid.
Du kan självklart välja något från vår Á LA CARTE-MENY.
THE PUBLIC VECKA 5
Måndag
Kött: Biff rödcurry med basmatiris
Fisk: Panerad stekt koljafilé med skagenröra, citron och kokt potatis
Vegetarisk: Halloumiburgare med avokado, picklade lök, tomat, salsinerdressing och pommes frittes
Tisdag
Kött: Stekt fläsk med raggmunk eller löksås eller bruna bönor och kokt potatis
Fågel: Örtstekt kycklinglårfilé med smörig hönsbuljong, rostad morot, syltlök och risolépotatis
Fisk: Torskfilé med jordärtskockssås, fänkålscrudité, citron och kokt potatis
Vegetarisk: Gnocchi med oliver, soltorkade tomater och pesto
Onsdag
Kött: Pannbiff smaksatt med fetaost & soltorkade tomater serveras med rödvinssås och potatis Lyonnaise
Fisk: Kapkummelfilé med picklade gulbetor, pumpafrön, gräslökssås och kokt potatis
Vegetarisk: Fettuccine med jordärtskocksbechamell, pinjenötter och ruccola
Torsdag
Extra: Ärtsoppa & pannkakor med sylt & grädde (även vegetarisk)
Kött: Biff Bourguignon med champinjoner, rökt sidfläsk, pärllök, och potatispuré
Fisk: Senap & gräddfilsmarinerad stekt strömming med brynt smör, lingon, citron och potatismos
Fredag
Kött: Panerad stekt schnitzel med kapris & chilisalsa, vinsky och stekt potatis
Fisk: Bouillabaise med aioli, krutonger och kokt potatis
Vegetarisk: Melanzane alla parmigiana
Vi har alltid dagens pasta
Varmt välkomna
ÖPPETTIDER
Måndag 10.00 – 22.00
Tisdag 10.00 – 22.00
Onsdag 10.00 – 23.00
Torsdag 10.00 – 02.00
Fredag 10.00 – 02.00
Lördag 14.00 – 02.00
Söndag 14.00 – 22.00
Köket stänger alltid 1 timme innan ordinarie öppettider